Αξίζει να διαβάσειςΒιβλίαΚαρφιτσωμέναΣκέψεις, και προβληματισμοί

π. ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΜΟΥΡΤΖΑΝΟΣ, ΨΗΦΙΔΕΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ

viber image 2022 12 05 13 31 54 820ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ 107- π. Ιγνάτιος Μουρτζανός, “ΨΗΦΙΔΕΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ κείμενα συνοδοιπορίας με τον Χριστό”, εκδόσεις ΕΝ ΠΛΩ 

Ας μου επιτραπεί μια προσωπική αναφορά. Κρατώ στα χέρια μου και διαβάζω με πολλή προσοχή το νέο βιβλίο του κατά σάρκα αδελφού μου π. Ιγνατίου, του νεώτερου της πατρικής οικογένειας, ο οποίος διακονεί την Εκκλησία στην πόλη που μεγαλώσαμε, ως πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου και εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λαρίσης.

Ο τίτλος του βιβλίου “Ψηφίδες του ουρανού- κείμενα συνοδοιπορίας με τον Χριστό”, από τις εκδόσεις ΕΝ ΠΛΩ. Είναι ένα υπέροχο ταξίδι στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής, με αφορμήσεις από στίχους τραγουδιών, αγαπημένων στους πολλούς, και την ίδια στιγμή μικρότερες ή μεγαλύτερες ψηφίδες που ο ίδιος συνθέτει σε ένα μοναδικό παζλ αυτοανακάλυψης, όχι όμως για να μείνουμε στον εαυτό μας, αλλά για να προσφέρουμε αυτό που είμαστε στον Χριστό και στον συνάνθρωπο. Δεν είναι μία προτροπή για χριστουγεννιάτικη ελεημοσύνη, για αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Είναι το βάδισμα σε έναν δρόμο στον οποίο η ύπαρξή μας νιώθει τις υστερήσεις της, αλλά και την αγάπη του Θεού που φωτίζει τα μικρότερα ή μεγαλύτερα σκοτάδια μας και μπαίνει στην πορεία της αγάπης. Με γλώσσα σύγχρονη, αλλά και ποιητική. Με εικόνες που έχουν να κάνουν με ιστορίες, δικές μας και δικές σας. Κάθε στιγμή, σε κάθε σελίδα αναρωτιέσαι: “για μένα γράφει;”. Η απάντηση είναι, ναι, γιατί γράφει πρώτα για τον ίδιο και από τον ίδιο. Πιστεύει και γράφει. Γράφει, όπως πιστεύει. Μοιράζεται τα βιώματα των γύρω του που τα παρατηρεί με μία λεπτή ευαισθησία και ψυχική αρχοντιά, όχι για να τους μαλώσει ή να τους εξουθενώσει, αλλά για να δείξει σε όλους μας ότι υπάρχει φως, υπάρχει ουρανός, υπάρχει χαρά, αρκεί να πεις το ΝΑΙ στον Χριστό.

“Το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στους εαυτούς μας είναι να είμαστε αυθεντικοί. Ας διανύσουμε το δικό μας σταυροδρόμι κι ας αποθέσουμε τον δικό μας θησαυρό, κοιτώντας πάντοτε ψηλά στον ουρανό! Τότε θα συνειδητοποιήσουμε ότι οι ψηφίδες της ζωής μας είναι εκείνες που θα μας βοηθήσουν στο να δημιουργήσουμε το πιο όμορφο ψηφιδωτό στον ουρανό”, “γιατί μόνο εκεί ανήκεις, ανήκουμε ολοκληρωτικά!”.

Έχοντας την ευλογία της συγγένειας και της κατά σάρκα αδελφοσύνης, μας αξίωσε ο Θεός να συνδεθούμε και με την αδελφοσύνη της ιερωσύνης. Ας τον ευλογεί ο Θεός να μας δίνει τέτοια ταξίδια και η ευχή είναι οι νέοι άνθρωποι που θα το διαβάσουν, αλλά και όποιος και όποια άλλη, να βρούνε μαζί του την οδό προς το φως, προς την αγάπη, προς τον ουρανό, ακολουθώντας Εκείνον που μας έφερε τον ουρανό στην γη!

π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός

16 Δεκεμβρίου 2022

Tags

Related Articles

Back to top button

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη λειτουργία της ιστοσελίδας μας

Close
Close