Αξίζει να διαβάσειςΒιβλίαΚαρφιτσωμέναΝέοιΣχολή Γονέων

Ο ΠΡΑΜΑΤΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΠΟΥ ΕΔΕΙΧΝΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

tmp611083846ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ 95- π. STEPHEN MUSE, «Ο ΠΡΑΜΑΤΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΠΟΥ ΕΔΕΙΧΝΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ», μετάφραση Ιωάννα Π. Κούτρη, εικονογράφηση Δήμητρα Ψυχογιού, εκδόσεις ΠΑΡΡΗΣΙΑ

«Ο Πραματευτής και ο καθρέφτης που έδειχνε μόνο την αλήθεια» είναι η ιστορία μιας γυναίκας, η οποία αναζητεί την τέλεια εικόνα της. Μια μέρα, εκεί που βρίσκεται στη σκονισμένη υπαίθρια αγορά, βρίσκει έναν ασυνήθιστο καθρέφτη. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να τον αποκτήσει και να τον προσθέσει στη συλλογή της. Η πάλη της με τον καθρέφτη και ο αγώνας της με τον πραματευτή και τον εαυτό της την αλλάζουν διαπαντός. Αυτή η αλληγορική ιστορία γεννά ερωτήματα ταυτότητας αληθινής στον καθέναν: ποιος είμαι, πού πηγαίνω, ποιο είναι το αληθινό μου πρόσωπο; Ταυτίζω την ύπαρξή μου με το έχειν; Κατανοώ ότι μέσα μου υπάρχει ένα κομμάτι που θέλει να μοιραστώ αυτό που έχω, για να γίνω όχι ό,τι έχω, αλλά αγάπη;

Μέσα από μία όμορφη ιστορία ο π. Stephen Muse, ο οποίος είναι ορθόδοξος κληρικός και ζει στο Colombus  της Georgia  στις ΗΠΑ, άνθρωπος εξαιρετικά μορφωμένος και καλλιεργημένος, που αγωνίζεται για την συνάντηση της πίστης με τις επιστήμες ψυχικής υγείας, ιδιαίτερα της συμβουλευτικής Ψυχολογίας, μας δίνει την δυνατότητα να ταξιδέψουμε με τον τρόπο της λογοτεχνίας στα βάθη και της δικής μας καρδιάς.

Μία εξαιρετική έκδοση (εκδόσεις ΠΑΡΡΗΣΙΑ), δίγλωσση (ελληνικά και αγγλικά), με υπέροχη εικονογράφηση από την Δήμητρα Ψυχογιού, που δεν απευθύνεται μόνο σε νέους, αλλά και στον καθέναν από εμάς.  Την μετάφραση έχει κάνει η Ιωάννα Π. Κούτρη.

Ο π. Stephen Muse έγινε ιδιαιτέρως γνωστός σε όσους διαβάζουν το σπουδαίο περιοδικό ΨΥΧΗΣ ΔΡΟΜΟΙ, στο οποίο υπεύθυνος είναι ο π. Βασίλειος Θερμός. Ευχαριστούμε και τους δύο για το ότι μας άνοιξαν δρόμους συν-θέασης της ψυχής μας, στους οποίους τον τελευταίο λόγο έχει πάντοτε ο Θεός της αγάπης και της ανάστασης.

π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός

3 Ιουνίου 2022

Tags

Related Articles

Back to top button

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη λειτουργία της ιστοσελίδας μας

Close
Close