Γιορτές , ΕκδηλώσειςΚοινωνικά

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΝΥΑΣ ΣΤΗΝ “ΓΩΝΙΑ” ΜΑΣ

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΝΥΑΣ ΣΤΗΝ “ΓΩΝΙΑ” ΜΑΣ

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΝΥΑΣ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΜΑΣΜετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος ήρθε στην ” Γωνιά”, όπου εκτός από το κέρασμα είχαμε την ευκαιρία να μοιραστούμε μαζί του εμπειρίες από την ιεραποστολή.

Μας μετέφερε το κλίμα της ιεραποστολής, την παρουσία του στην φυλή των Μασάι, το πώς η ορθόδοξη ιεραποστολή δίνει τροφή και παρέχει παιδεία στα παιδιά, στο πώς μέσα από τον θάνατο και τις κηδείες όσοι ακούν τον ορθόδοξο λόγο της

Ανάστασης βρίσκουν ελπίδα και έρχονται να βαφτιστούν, τους ιερείς που γίονονται δάσκαλοι, την ποδοσφαιρική ομάδα Makarios’ boys στην οποία ο ίδιος είναι πρόεδρος, τα διήμερα ταξίδια για να φτάσει από την μία άκρη στην άλλη, τον σεβασμό της κρατικής εξουσίας στην Ορθοδοξία, τον αγώνα του ίδιου και των 350 κληρικών να δώσουν πίστη και ελπίδα στους ανθρώπους, το μοναστηριακό πνεύμα που βιώνουν όλοι στην πατριαρχική Σχολή στο Ναϊρόμπι και την αναζήτηση νοήματος που οι φτωχοί άνθρωποι έχουν στην Κένυα.

Ζήτησε από όλους μας να προσευχόμαστε γι’ αυτόν και τους συνεργάτες του. μας πρότεινε να βοηθήσουμε στην ιεραποστολή υιοθετώντας από ένα παιδάκι (20 Ευρώ το μήνα) και να δείξουμε ότι η Ορθοδοξάι είναι ανοιχτή σε όλους τους ανθρώπους!

Τον ευχαριστούμε για την αγάπη του αλλά και γιατί μας έδειξε ότι η πίστη μας δεν είναι κλεισμένη στην αυτάρκεια της σωτηρίας μας, αλλά δίνει ζωή και ελπίδα στον σύγχρονο άνθρωπο!

Tags

Related Articles

Back to top button

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη λειτουργία της ιστοσελίδας μας

Close
Close