Αξίζει να διαβάσειςΚαρφιτσωμέναΣκέψεις, και προβληματισμοίΣχολή Γονέων

ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ – ΤΟ ΔΕΚΑΤΟ ΤΡΙΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

h eytyxia den grafetai me eyrvΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ – ΤΟ ΔΕΚΑΤΟ ΤΡΙΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

 Με γενικό θέμα «24 ώρες στην ζωή της οικογένειας» συνεχίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 30 Μαρτίου 2019 στην «Γωνιά» οι συνάξεις του κύκλου γονέων και νέων ζευγαριών της Ενορίας Αγίων Πάντων πόλεως.

Η δέκατη τρίτη σύναξη είχε ως θέμα της το «Αγάπη και Ευτυχία». Αφορμή στάθηκαν τα τραγούδια του Διονύση Σαββόπουλου «Πώς με κατάντησε η αγάπη» και του Αντώνη Καλογιάννη «Και που λες ευτυχία».

Η ευτυχία είναι ο σκοπός της ανθρώπινης ζωής, επομένως και του γάμου. Στον γάμο το ζευγάρι καλείται να προσέλθει έχοντας μια σχετική τουλάχιστον επίγνωση των δυνατοτήτων του καθενός. Χωρίς αμοιβαιότητα και συνεισφορά ο γάμος μοιάζει δύσκολο να αντέξει. Οι άνθρωποι ταυτίζουμε την ευτυχία με την απουσία προβλημάτων, με το να είναι όλα ρόδινα. Όμως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συνταιριάξει με την διαφορετικότητα των προσώπων. Η ευτυχία περιορίζεται σε στιγμές, «λίγα μόνο στοιχεία ευτυχίας χαρήκαμε». Όμως όταν ο ένας αναζητεί να κρατήσει ζωντανό μέσα του το πρόσωπο, την ματιά, την χαρά ότι υπάρχει ο άλλος,  χωρίς να τρέφει λογισμούς για τα αρνητικά, τότε γεννιούνται οι προϋποθέσεις για ευτυχία που διαρκεί. Το «μου λείπεις» είναι ένα σημάδι υγιούς εξάρτησης, το να μοιραζόμαστε χαρές και λύπες, το να γινόμαστε δημιουργικοί όχι μόνο στην οικογενειακή ζωή, αλλά και σε κάθε δραστηριότητα είναι αποδείξεις ευτυχισμένης πορείας. Ιδιαίτερα για το τελευταίο χρειάζεται να καταλάβουμε ότι ο τεμπέλης άνθρωπος στην εργασία του, αυτός που δεν θέλει να δημιουργήσει, δεν μπορεί να είναι αυθεντικά ευτυχισμένος στις σχέσεις του, επειδή η ευτυχία είναι απότοκος της αγάπης. Όποιος αγαπά, παλεύει να αγαπήσει τα πάντα.

Ευτυχία είναι να γίνεται η αγάπη γιορτή αιωνιότητας. Να μην μπορεί ο άνθρωπος να γιατρευτεί από το σημάδι της, να γεννιόμαστε όταν εισερχόμαστε στην θέση του Άλλου. Ευτυχία είναι να υπάρχει στην ζωή μας ο Θεός, να καταλαβαίνουμε ότι μας αγαπά και δεν μας αφήνει. Με αυτό το βίωμα του Θεού ο πλησίον μας και ιδίως ο οικείος γίνεται  ο άνθρωπός μας.

Η επόμενη συνάντηση θα γίνει το Σάββατο 18 Μαΐου 2019, ώρα 4 το απόγευμα στην «Γωνιά» με θέμα «Ρούχα μαζί που πλύθηκαν κι έχουν γίνει ροζ».

Tags

Related Articles

Back to top button

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη λειτουργία της ιστοσελίδας μας

Close
Close