Κοινωνικά

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ- ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ- ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ
(το δελτίο τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου)

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑΤο νέο βιβλίο του Λαρισαίου κληρικού π. Θεμιστοκλή Μουρτζανού «Με τον καιρό να είναι κόντρα- για νέους και γονείς που ελπίζουν» (εκδόσεις ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ) παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση που διεξήγαγε η Ιερά Μητρόπολις Λαρίσης και Τυρνάβου, το μεσημέρι της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου 2017 στην Λάρισα.

Για το βιβλίο μίλησαν ο βουλευτής Λάρισας και πρώην υπουργός κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, συγγραφέας, η εκπαιδευτικός κ. Όλγα Αλεξίου- Ζιώγα και ο ιατρός- πνευμονολόγος κ. Ιωάννης Καλούσης. Και οι τρεις, ξεκινώντας από διαφορετικές οπτικές προσέγγισης, διαπίστωσαν την ανάγκη ο λόγος της Εκκλησίας να τολμήσει να διαλεχθεί με τη σύγχρονη κοινωνία, τα θέματα που απασχολούν τον καθημερινό άνθρωπο και ιδίως τον νέο και την οικογένεια, χωρίς εκπτώσεις στην αλήθεια, αλλά και χωρίς φόβο. Η παράδοση γεννά αξίες και δίνει νόημα ζωής σε όποιον την ακολουθεί, όμως χρειάζεται να μην φοβάται την ελευθερία της κριτικής. Όλα αυτά επιτυγχάνονται από τον συγγραφέα και το βιβλίο αποτελεί οδοδείκτη.

Ο συγγραφέας π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός επεσήμανε ότι στις μέρες μας το ερώτημα του τι Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑζητά ο χριστιανός από τον κόσμο και τη ζωή, όπως επίσης και τι μπορεί να πει για την αυθεντικότητα της παράδοσής μας ένας γονιός στο παιδί του, είναι ζητούμενο, αν θέλουμε όχι μόνο η χριστιανική μαρτυρία να απλωθεί, αλλά και να τολμήσουμε να υπερβούμε την ταύτιση της Εκκλησίας με το αυτονόητο, όπως είναι η φιλανθρωπία και η βοήθεια στους αναξιοπαθούντες.

Η Εκκλησία έχει λόγο και μπορεί να συναντήσει τη σύγχρονη κοινωνία, βοηθώντας όλους να κάνουν καινούργιες αρχές προσθήκης αξιών και αγάπης. Γι’ αυτό και η Εκκλησία καλείται να συναντήσει την παιδεία, ακόμη και την πολιτική, και να δώσει τον καλό αγώνα, με αισιοδοξία, πίστη στον Χριστό και χωρίς φόβο για κάθε τι διαφορετικό.

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑΚλείνοντας την εκδήλωση, η οποία διεξήχθη στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Διβάνι» ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, αφού ευχαρίστησε τον συγγραφέα, ο οποίος τιμά τον τόπο της καταγωγής του και την Εκκλησία, τόνισε την ανάγκη αφύπνισης όλων μας, όπως επίσης και το ότι στην Εκκλησία υπάρχουν πολλές δυνάμεις και πολλά πρόσωπα που μπορούν να αγωνισθούν, ασχέτως των πολλών ή λίγων χαρισμάτων, για να δοθεί η μαρτυρία της αλήθειας και της αγάπης! Οι καιροί απαιτούν δραστηριότητα όλων μας ώστε να γίνει πράξη ένα όραμα διαλόγου και επίδρασης της Εκκλησίας στην κοινωνία.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν καλλιτεχνικά νέοι και παιδιά που συμμετέχουν στις κατηχητικές δραστηριότητες της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης, ενώ την συζήτηση συντόνισε ο εκδότης κ. Νίκος Σαμπαζιώτης.

Παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο βουλευτής κ. Χρήστος Κέλλας, ιερείς, νέοι και πλήθος κόσμου, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον για μία πιο δυναμική μαρτυρία της Εκκλησίας στο σήμερα.

Tags

Related Articles

Back to top button

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη λειτουργία της ιστοσελίδας μας

Close
Close