Αξίζει να διαβάσειςΚαρφιτσωμέναΣκέψεις, και προβληματισμοίΣχολή Γονέων

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΧΡΗΣΙΜΟΙ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ – ΤΟ ΔΩΔΕΚΑΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

7154e667e40d616edf3d0c3b68ab072eΠΡΟΣΕΥΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΧΡΗΣΙΜΟΙ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ – ΤΟ ΔΩΔΕΚΑΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

 Με γενικό θέμα «24 ώρες στην ζωή της οικογένειας» συνεχίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 16 Μαρτίου 2019 στην «Γωνιά» οι συνάξεις του κύκλου γονέων και νέων ζευγαριών της Ενορίας Αγίων Πάντων πόλεως.

Η δωδέκατη σύναξη είχε ως θέμα της το «Προσευχή συνήθειας ή και αλήθειας;». Αφορμή στάθηκε το τραγούδι «Προσευχή» της Χαρούλας Αλεξίου.

Το τραγούδι είναι μια αλλιώτικη προσευχή. Ζητάμε από τον Θεό να μας δώσει όρια, να μας δώσει ταυτότητα, να μην είμαστε ίδιοι με έναν κόσμο που δεν έχει νόημα άλλο από την απόλαυση και την κατανάλωση, να μας δώσει ανθρώπους να συζητούμε με ειλικρίνεια και αυθορμητισμό και χωρίς να αισθανόμαστε καχυποψία, να μας δώσει αγάπη που να νικά το κακό, να έχουμε έναν σκοπό περαιτέρω, πέρα από την διεκπεραίωση της καθημερινότητάς μας, να αξίζει η ζωή μας. Όλα αυτά είναι μία αλλιώτικη προσευχή, η οποία μας βγάζει από την μονομέρεια της χρησιμότητας, η οποία τρώει την διάθεσή μας και μας κουράζει πολύ.

Δεν σημαίνει βέβαια ότι πρέπει να αφήσουμε την καθημερινότητα. Χωρίς αυτήν δεν μπορούμε να ζήσουμε. Όμως κάπου στο βράδυ, όταν μένουμε με τον εαυτό μας λίγο πριν κοιμηθούμε, ας αναρωτηθούμε αν υπάρχει κι ένας άλλος δρόμος. Αυτός της αλήθειας, τόσο για τον εαυτό μας όσο και για την ζωή και η Αλήθεια είναι ο Χριστός, είναι η πίστη, είναι η αγάπη, είναι η δημιουργικότητα, είναι η αναζήτηση νοήματος, που νικά το πρόσκαιρο.

Ο γάμος μας καταξιώνεται όχι μόνο μέσα από τα παιδιά ή από την συντροφικότητα που νικά την μοναξιά, αλλά από την συμπόρευση του ζευγαριού σε μία οδό που βρίσκει τον Θεό. Ο δρόμος αυτός περνά από την υπέρβαση του εγώ. Γι’ αυτό και στο τραγούδι τονίζεται συνεχώς η λέξη «δώσ’ μου». Ο εγωπαθής άνθρωπος δεν μπορεί να ταπεινωθεί και να κατανοήσει τα όριά του, ακόμη κι αν τα ζήσει αναγκαστικά. Η προσευχή λοιπόν μας βοηθά και βοηθά να βρούμε τρόπους για τα παιδιά μας, εκεί που διαπιστώνουμε την δική μας αδυναμία. Ας μην είναι όμως αποτέλεσμα ανάγκης, αλλά προετοιμασίας και απόφασης διά του Θεού να προχωρήσουμε.

Η επόμενη συνάντηση θα γίνει το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019, ώρα 4 το απόγευμα στην «Γωνιά» με θέμα «Πώς με κατάντησε η αγάπη».

Tags

Related Articles

Back to top button

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη λειτουργία της ιστοσελίδας μας

Close
Close