Γιορτές , ΕκδηλώσειςΚαρφιτσωμένα

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΡΟΕΞΗΡΧΕ ΤΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΣΕ ΣΕ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟ ΤΟΝ π. ΑΝΤΩΝΙΟ ΣΟΥΕΡΕΦ

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΡΟΕΞΗΡΧΕ ΤΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΣΕ ΣΕ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟ ΤΟΝ π. ΑΝΤΩΝΙΟ ΣΟΥΕΡΕΦ

Ο Μητροπολίτης και πνευματικός μας πατέρας κ. Νεκτάριος προεξήρχε της πανηγύρεως του ναού μας το πρωί της Κυριακής 3 Ιουνίου 2018 και χειροτόνησε σε πρεσβύτερο τον π. Αντώνιο Σουέρεφ, μέρι σήμερα διάκονο του ναού μας.

Στην συγκινητική προσλαλιά του ο π. Αντώνιος, μεταξύ άλλων, τόνισε τα βιώματα που τον συνδέεουν με τον ναό των Αγίων Πάντων, καθώς μεγάλωσεστο καντούνι αυτό, διότι το πατρικό του σπίτι είναι απέναντι από την Εκκλησία. Θυμήθηκε την αλάρμα της πανηγύρεως, την Μεγάλη Εβδομάδα με την παραδοσιακή κερκυραϊκή ψαλτική, την αναστάσιμη λιτανεία και την λιτανεία της Αναλήψεως, τον γάμο του στον ναό αυτό και θεώρησε μεγάλη ευλογία τις εμπειρίες που είχε σ᾽ αυτόν όντας διάκονος.

Κατέγραψε ακόμη στοιχεία της ιερατικής ζωής, όπως την αγάπη για τον Θεό και τον άνθρωπο, την προσευχή, την υπέρβαση του εαυτού, την πατρότητα, τα οποία θα προσπαθήσει να ζήσει στην νέα ενορία του, αυτήν του Σωκρακίου.

Απαντώντας ο δεσπότης μας επεσήμανε την ανάγκη για αγιότητα βίου, για το γεγονός της αυταπάρνησης το οποίο έζησαν και ζούνε όλοι οι Άγιοι, για την ομολογία πίστεως που είναι απαραίτητη σε κάθε εποχή, αλλά και στην ωριμότητα της απόφασης του π. Αντωνίου να γίνει ορθόδοξος κληρικός.

Τόνισε στους πολυπληθείς πιστούς ότι η Εκκλησία διασώζει την ευλογία της αγιότητας και τις πυρφόρες ακτίνες του Αγίου Πνεύματος σε κάθε εποχή και κάλεσε όλους να παλέψουν να μείνουν χριστιανοί με στόχο την αγιότητα.

Το “Άξιος” ήταν ομόθυμο και δυναμικό από όλους τους συμμετέχοντας!

Αξίζει να επισημάνουμε το αδιαχώρητο στον ναό και στο καντούνι των Αγίων Πάντων! 

#άγιοιπάντες #κέρκυρα #γιορτή #apantes

 

Tags

Related Articles

Back to top button

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη λειτουργία της ιστοσελίδας μας

Close
Close