Αξίζει να διαβάσειςΚαρφιτσωμέναΣκέψεις, και προβληματισμοίΣχολή Γονέων

«ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ» – ΤΟ ΔΕΚΑΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

986fa715aa061e16c69e66873dfba61a XL«ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ» – ΤΟ ΔΕΚΑΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

 Με γενικό θέμα «24 ώρες στην ζωή της οικογένειας» συνεχίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 16 Φεβρουαρίου 2019 στην «Γωνιά» οι συνάξεις του κύκλου γονέων και νέων ζευγαριών της Ενορίας Αγίων Πάντων πόλεως.

Η δέκατη σύναξη είχε ως θέμα της τις «κακές συνήθειες». Αφορμή στάθηκε το ομότιτλο τραγούδι του Μιλτιάδη Πασχαλίδη.

Τονίστηκε ότι όλοι οι άνθρωποι έχουμε κακές συνήθειες στην ζωή μας. Άλλοι σε σχέση με την συμπεριφορά, τα νεύρα και την γκρίνια, άλλοι το τσιγάρο, άλλοι την εργασιομανία, άλλοι την τεμπελιά και την αδιαφορία, άλλοι κάποια χόμπι ή ενδιαφέροντα, ιδίως το ποδόσφαιρο ή και το κουτσομπολιό, που μας κάνουν να αδιαφορούμε για τον/την σύζυγο και να παρασυρόμαστε από αυτά. Οι κακές συνήθειες έχουν να κάνουν με τον χαρακτήρα ή τον τρόπο που μεγαλώσαμε. Αναπτύσσονται εξαιτίας της υπερπροστατευτικότητας ή και της αδιαφορίας των γονέων, ενώ χαρακτηρίζουν ανθρώπους που δεν είναι σε θέση να αναλάβουν ευθύνες για την ζωή μας και προτιμούν την ανεμελιά.

Η οικογενειακή ζωή δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία πορεία ωρίμασης του χαρακτήρα μας, εύρεσης αποφασιστικότητας και υπέρβασης των λαθών μας. Δεν πρέπει να συμβιβαζόμαστε με τις κακές συνήθειες, μολονότι χρειάζεται να τις συγχωρούμε στον άλλο, χωρίς να πάψουμε να τις επισημαίνουμε. Έναντι των παιδιών μας, ακόμη κι αν δεν φαίνεται να αλλάζουν άμεσα, οφείλουμε να υποδεικνύουμε το σωστό, διότι μπορεί να αλλάξουν στο μέλλον.

Η ωρίμαση έχει ως αποτέλεσμα συνήθειες του χτες να μην κυβερνούν την ζωή μας. Θέλει αγώνα πνευματικό αυτό και επίγνωση ότι η αγάπη εκφράζεται και με την υπέρβαση, την μεταμόρφωση των παθών μας, όχι με το δικαίωμα να χαιρόμαστε γι’  αυτά όπως ο πολιτισμός μας μάς υποδεικνύει.

Σε ό,τι αφορά στα παιδιά μας χρειάζεται να συγχωρούμε, όχι όμως και να τα ενθαρρύνουμε στις κακές τους συνήθειες.

Η επόμενη συνάντηση θα γίνει το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019, ώρα 4 το απόγευμα στην «Γωνιά» με θέμα «Οι άντρες δεν κλαίνε».

Tags

Related Articles

Back to top button

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη λειτουργία της ιστοσελίδας μας

Close
Close