Αξίζει να διαβάσειςΓιορτές , ΕκδηλώσειςΚαρφιτσωμένα

Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΕΥΦΗΜΙΑ ΣΤΗΝ “ΓΩΝΙΑ” ΜΑΣ!

Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΕΥΦΗΜΙΑ ΣΤΗΝ “ΓΩΝΙΑ” ΜΑΣ!

ΜΙα ιδιαίτερη ευλογία είχαμε σήμερα στην “Γωνιά” μας, μετά την πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου μας κ. Νεκταρίου, για την πανήγυρη του ναού μας.
Στην “Γωνιά” βρέθηκε ανάμεσά μας η σεβαστή γερόντισσα Ευφημία, καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγίου Αθανασίου Αγρού, η οποία λειτουργήθηκε στον ναό μας και συμπροσευχήθηκε για την εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Αντωνίου Σουέρεφ.
Σε σύντομη προσλαλιά της η γερόντισσα μας είπε ότι η χειροτονία δεν είναι έκχυσις της χάριτος του Αγίου Πνεύματος μόνο στον χειροτονούμενο, αλλά σε όλη την Εκκλησία, ότι η ζωή του χριστιανού, όπως και του μοναχού ιδιαιέρως, είναι μία αποταγή του θελήματος και εγκατάλειψη της ύπαρξης στα χέρια του Θεού, ότι η ζωή της προσευχής είναι χαρά και ευλογία και ότι η συμμετοχή στην θεία ευχαριστία αγιάζει τον άνθρωπο και χρειάζεται η κατάλληλη προετοιμασία της ύπαρξης, ώστε να δεχθεί την χάρη. “Με τον Χριστό πανταχού” μπορούμε να είμαστε, είπε η γερόντισσα, υπενθυμίζοντας έναν λόγο του αγίου Προφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.
Την ευχαριστούμε από καρδιάς για την ευλογία που μας έδωσε να είναι μαζί μας και να μοιραστεί λόγους πίστης και αιωνιότητας!

#άγιοιπάντες #κέρκυρα #γιορτή #apantesgr

 

Tags

Related Articles

Back to top button

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη λειτουργία της ιστοσελίδας μας

Close
Close