Γιορτές , ΕκδηλώσειςΚοινωνικά

Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ

Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ

Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣΗ εκκλησιαστική μας οικογένεια έκοψε την βασιλόπιττα για το νέο έτος 2017 το πρωί της Κυριακής 8 Ιανουαρίου.

Στο πέρας της θείας λειτουργίας, αφού ψάλαμε την δοξολογία για την είσοδο στον νέο ενιαυτό, παρακαλέσαμε τους αγίους, τόσο τον Άγιο Βασίλειο, όσο και τον Άγιό μας Σπυρίδωνα, αλλά και όλους τους Αγίους που προστατεύουν την ενορία μας, να δίνουν φώτιση, υγεία και έξοδο από την αυτάρκεια και το βόλεμα.

Να μπορούμε να συναντιόμαστε στην ενορία και να μοιραζόμαστε την αγάπη, την χαρά, αλλά και τις δυσκολίες.

Ο κ. Θεμιστοκλής Βλαχόπουλος, η κ. Έλενα Πάσχου και η Παρασκευή στη “Γωνιά” βρήκαν τα πατροπαράδοτα φλουριά, παίρνοντας ως ευλογία ένα βιβλίο.

Κάναμε και τον οικονομικό απολογισμό για το λήξαν έτος 2016, στο οποίο η Ενορία μας συμπαραστάθηκε σε πολλούς αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας, ενώ έγινε και το μεγάλο έργο της αγιογράφησης της ουρανίας του ναού μας. Ταυτόχρονα, ενημερώθηκαν οι ενορίτες και για την φορολόγηση του ναού, όπως και όλων των ναών από το κράτος σαν να είναι επιχειρήσεις (η ενορία μας κατέβαλε το 2016 περίπου 12.500 Ευρώ στο κράτος).

Δοξάζουμε τον Θεό για την περιουσία μας που είναι οι ενορίτες και ιδίως οι νέοι άνθρωποι και τα παιδιά, τα οποία συμμετέχουν στις δραστηριότητες του ναού μας, και αυτό μας γεμίζει χαρά.

Ευχαριστήσαμε όλους όσους βοήθησαν στο μεγάλο έργο της αγιογράφησης, το οποίο θα ολοκληρωθεί στο 2017 με την αγιογράφηση των όψεων του γυναικωνίτη και περιγράψαμε κάποιους στόχους περαιτέρω ανακαίνισης του ναού.

Στη συνέχεια στη ” Γωνιά” είχαμε μία πολύ όμορφη συζήτηση πάνω στο ευαγγέλιο της Κυριακής, στο νόημα των Θεοφανείων, στην ανάγκη μας για να υπερβούμε τα σκιώδη και να βγούμε από τις βεβαιότητές μας! Καλή χρονιά!

Tags

Related Articles

Back to top button

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη λειτουργία της ιστοσελίδας μας

Close
Close