Γιορτές , ΕκδηλώσειςΚαρφιτσωμένα

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ 

Άγιοι Πάντες 1 1024x911 1ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ 

Λατρευτικές ακολουθίες   διεξάγονται καθημερινά στον Ιστορικό Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων πόλεως Κέρκυρας, με την ευκαιρία της πανηγύρεώς του την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, ημέρα που η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη των Αγίων Πάντων.

Την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024, εορτή του Αγίου Πνεύματος και του γενεθλίου του Αγίου Ιωάννου   του Προδρόμου 8-10.15 το πρωί θα γίνει ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί ο Εσπερινός και θα διαβαστούν οι Χαιρετισμοί στην Αγία Τριάδα.

Την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 στις 7 το απόγευμα θα τελεστούν οι ακολουθίες του Εσπερινού και των Χαιρετισμών στους Αγίους Πάντες. Την Τετάρτη 26 Ιουνίου (6.30 το απόγευμα) θα τελεστούν ο  Εσπερινός και το Μυστήριο του Ευχελαίου. Την Πέμπτη 27 Ιουνίου (7 το απόγευμα) θα τελεστούν ο Εσπερινός και η Παράκληση στους Αγίους Πάντες. Την Παρασκευή 28 Ιουνίου στις 9 το βράδυ με 11.30 περίπου  θα γίνει βραδινή θεία λειτουργία  με την ευκαιρία της μνήμης των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Στις 7.30 το απόγευμα του Σαββάτου 29 Ιουνίου, παραμονή της αγιωνύμου ημέρας, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετά Αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Το πρωί της Κυριακής 30 Ιουνίου 2024, μνήμη των Αγίων Πάντων, θα τελεσθούν ο Όρθρος, η Αρτοκλασία και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νεκταρίου, ο οποίος θα χειροτονήσει σε πρεσβύτερο τον διάκονο π. Ιωάννη Μουρίκη.

Τέλος, στις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής θα τελεστούν ο Εσπερινός της Αποδόσεως της εορτής και στη συνέχεια το κτιτορικό μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των κτιτόρων και ευεργετών του Ιερού Ναού, όπως επίσης και των ιερέων, των ιεροψαλτών και των επιτρόπων που διακόνησαν σ’ αυτόν.

Tags

Related Articles

Back to top button

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη λειτουργία της ιστοσελίδας μας

Close
Close