Αξίζει να διαβάσειςΓιορτές , ΕκδηλώσειςΚαρφιτσωμένα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΪΟΥ 2020 & ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ

Βλαχέρνα 23ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΪΟΥ 2020 & ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ

 Ο Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Κέρκυρας θα ξαναλειτουργήσει για τους πιστούς από την Κυριακή 17 Μαΐου 2020 με το εξής πρόγραμμα:

Κυριακή 17 Μαΐου 2020: 8-10 το πρωί Όρθρος για την Κυριακή της Σαμαρείτιδος και Θεία Λειτουργία

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020:  6-8 το απόγευμα Εσπερινή Θεία Λειτουργία για την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Σάββατο 23 Μαΐου 2020: 6-8 το απόγευμα Εσπερινός της Κυριακής του Τυφλού και θεία λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Κυριακή 24 Μαΐου 2020: 8-10 το πρωί Όρθρος για την Κυριακή του Τυφλού και Θεία Λειτουργία

Τρίτη 26 Μαΐου 2020: 9-11 το βράδυ: Αναστάσιμος Όρθρος και Θεία Λειτουργία για την απόδοση του Πάσχα

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020: 6 το απόγευμα με 9.30 το βράδυ: Ενάτη του Πάσχα, Εσπερινός της Αναλήψεως, Όρθρος και βραδινή Θεία λειτουργία

Σάββατο 30 Μαΐου 2020: 6-8 το απόγευμα Εσπερινός της Κυριακής των Αγίων Πατέρων και θεία λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Κυριακή 31 Μαΐου 2020: 8-10 το πρωί Όρθρος για την Κυριακή των Αγίων Πατέρων και Θεία Λειτουργία

Οι εσπερινές θείες λειτουργίες γίνονται κατόπιν ευλογίας του Μητροπολίτου μας κ. Νεκταρίου για να μπορούν να λειτουργούνται και να κοινωνούν περισσότεροι, καθώς στον ναό και στους γυναικωνίτες του μπορούν να βρίσκονται συνολικά 20 πιστοί.

Όταν συμπληρώνεται αυτός ο αριθμός, εάν υπάρχουν άλλοι που θέλουν να συμμετάσχουν, θα κάθονται στον προαύλιο χώρο με την υποχρέωση να τηρούν την απόσταση του 1,5 μέτρου ο ένας από τον άλλο, όπως ορίζουν οι διατάξεις της πολιτείας. Οι πόρτες του ναού θα είναι ανοιχτές και η λειτουργία θα ακούγεται έξω διακριτικά. Όταν τελειώνει η ακολουθία και φύγουν όσοι είναι εντός του ναού, θα μπορεί να εισέλθει ανάλογος αριθμός εκ των ευρισκομένων εκτός του ναού.

Επειδή σεβόμαστε τα όσα όρισε η πολιτεία, παρακαλούμε να μην μας φέρετε σε δύσκολη θέση. Στην είσοδο του ναού, από την κάτω πόρτα, θα υπάρχουν τα απαραίτητα αντισηπτικά.  Η έξοδος των πιστών γίνεται από την κεντρική πόρτα του ναού.  Η χρήση μάσκας εντός του ναού συνιστάται, αλλά δεν είναι υποχρεωτική.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση. Σας περιμένουμε με χαρά.

Ο ναός θα παραμένει ανοιχτός για ατομική προσευχή καθημερινά από τις 10 το πρωί έως την 1 το μεσημέρι. Κάθε Παρασκευή απόγευμα θα είναι ανοιχτός από τις 7 έως τις 9, οπότε και θα γίνεται το μυστήριο της μετανοίας και εξομολογήσεως.

Όσοι θέλουν να κοινωνήσουν στις εσπερινές λειτουργίες ακολουθούν το πρόγραμμα νηστείας των προηγιασμένων λειτουργιών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Tags

Related Articles

Back to top button

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη λειτουργία της ιστοσελίδας μας

Close
Close