Σκέψεις, και προβληματισμοί

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ- Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ ΣΤΗΝ “ΓΩΝΙΑ”

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗΣήμερα Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 είχαμε την χαρά να φιλοξενούμε στον ναό μας και στη “Γωνιά” , στον καφέ της Κυριακής, τον κ. Χρήστο Γιανναρά.

Συζητήσαμε μαζί του για το πώς μπορούμε να γνωρίσουμε την Εκκλησία. Μας επεσήμανε ότι η Εκκλησία γνωρίζεται με την μετοχή στη ζωή της και όχι ως διανοητική γνώση. Στην εποχή μας η στόχευση στην αύξηση του αριθμού των πιστών με κάθε τίμημα μάς οδηγεί συχνά σε απομάκρυνση από τον αληθινό στόχο της εξόδου από την αυτάρκεια και το εγώ μας και μας παραδίδει στη νοοτροπία του χρήσιμου.

Συζητήσαμε για τη λειτουργική γλώσσα, όπως επίσης και για τις επιδράσεις των ανατολικών θρησκειών στην δυτική κοινωνία. Η μίμηση γίνεται καρικατούρα, μας είπε, ενώ το αυθεντικό διασώζει σεβασμό.

Δυστυχώς ο σύγχρονος άνθρωπος, παρακινημένος από μόδες, νομίζει ότι θα βρει την ησυχία εκτός της μετοχής στη ζωή της πίστης και της Εκκλησίας, κάνει την ιδεολογία προσανατολισμό και κουράζεται ακόμη περισσότερο.

Ήταν μία ξεχωριστή ευκαιρία η συζήτηση μαζί του. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς!

 

 

Tags

Related Articles

Back to top button

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη λειτουργία της ιστοσελίδας μας

Close
Close