Αξίζει να διαβάσειςΚαρφιτσωμέναΣχολή Γονέων

«ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΣΕ ΥΠΗΡΕΤΩ» – ΤΟ ΕΒΔΟΜΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

Βασιλόπιτα 4«ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΣΕ ΥΠΗΡΕΤΩ» – ΤΟ ΕΒΔΟΜΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

 Με αφόρμηση από το βιβλίο του γέροντος Θαδδαίου της Βιτόβνιτσα «Οι λογισμοί καθορίζουν τη ζωή μας» (εκδόσεις  ΕΝ ΠΛΩ) συνεχίστηκαν  το απόγευμα του Σαββάτου 13 Ιανουαρίου 2018 στην «Γωνιά» οι συνάξεις του κύκλου γονέων και νέων ζευγαριών της Ενορίας Αγίων Πάντων πόλεως.

Η έβδομη σύναξη είχε ως θέμα της το «Βαρέθηκα να σε υπηρετώ». Ο γέροντας Θαδδαίος αναφέρει ότι κάθε εργασία στην ζωή μας είναι εντολή του Θεού και σ’ αυτήν είναι παρών ο Θεός, εφόσον αυτή η εργασία έχει μέσα της το στοιχείο της αγάπης και της προσφοράς. Επομένως, δεν δικαιολογούμαστε να λέμε στον άλλο «βαρέθηκα να σε υπηρετώ», διότι η εργασία δεν είναι δουλεία, αλλά προσφορά.

Συνήθως δουλεύουμε με επιφύλαξη, δίχως ειλικρίνεια», επισημαίνει ο γέροντας. Αυτό σημαίνει ότι δεν χαιρόμαστε την συνάντηση με τον πλησίον μας, αλλά την θεωρούμε ως έναν καταναγκασμό. Καθώς μάλιστα περνούνε τα χρόνια και βαραίνει η διάθεση της καρδιάς από τις μέριμνες, η διακονία γίνεται γκρίνια και κόπωση.

Αν η σχέση του ζευγαριού λειτουργεί με αμοιβαιότητα, τότε ο ένας χαίρεται να προσφέρει στον άλλο και κάθε εργασία είτε εντός είτε εκτός σπιτιού στην πράξη λειτουργεί ως αφορμή για να δείξει ο ένας στον άλλο το χάρισμα και την αγάπη που νιώθει. Αν θυμόμαστε ότι η εργασία είναι εκπλήρωση της εντολής του Θεού  στον πρώτο άνθρωπο, τότε δεν θα ταλαιπωρούμαστε από τον κακό λογισμό, αλλά ο ένας θα συμμερίζεται και θα εκτιμά τον κόπο του άλλου.

Οι σχέσεις στην οικογένεια περνούν κρίση για τον πρόσθετο λόγο ότι στους καιρούς μας απαιτούμε ο ένας να λάβει από τον άλλο, χωρίς να είμαστε πάντοτε έτοιμοι να προσφέρουμε. Λειτουργούμε ανταποδοτικά. Μας ενδιαφέρει να μετρούμε τι προσφέρουμε, χωρίς να βλέπουμε τι μας προσφέρουν και εύκολα σχηματίζουμε την αντίληψη της αδικίας. Όμως τόσο η εργασία στο σπίτι, με τα παιδιά, με τον εαυτό μας, η υπομονή και η προσευχή, όσο και η εργασία εκτός σπιτιού για λόγους βιοποριστικούς δεν πρέπει να μετριούνται στην προοπτική του τι μου δίνεις αλλά στην προοπτική της χαράς που μπορώ να σου δίνω.  Γι’ αυτό ας μην βιαζόμαστε να κατακρίνουμε τον άλλο κι ας μην είμαστε σκληροί μαζί του.

Η επόμενη συνάντηση θα γίνει το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018, ώρα 4 το απόγευμα στην «Γωνιά», με θέμα «είμαι μόνιμα στις μαύρες μου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συνάντηση ευλογήθηκε η βασιλόπιτα «δια χειρός Ερασμίας και Σοφίας» και το φλουρί βρήκε η Εύα!Βασιλόπιτα 6

Tags

Related Articles

Back to top button

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη λειτουργία της ιστοσελίδας μας

Close
Close